MENU

Bij het organiseren van een bruiloft komt vaak meer kijken dan de meeste mensen denken. Na even zoeken hebben jullie een geschikte trouwfotograaf gevonden. De stijl van fotografie spreek jullie aan en jullie hebben een leuke klik. Hoe nu verder..? Er zijn zeker een aantal punten die handig zijn om met je trouwfotograaf te bespreken voor THE BIG DAY.

TIP 1: vraag jullie fotograaf om tips voor andere trouwleveranciers
Meestal wordt de fotograaf samen met de locatie als een van de eerste geboekt voor een bruiloft. Een professionele trouwfotograaf is al een tijdje werkzaam in de trouwbranche en kan jullie heel goed verder helpen met de zoektocht naar andere getalenteerde leveranciers. Jullie komen voor het eerst kijken in de trouwbranche en hopelijk is het ook meteen de laatste keer 😉 Jullie fotograaf loopt meestal al een tijdje mee dus maak gebruik van zijn of haar netwerk!

TIP 2: to video or not to video
Zijn jullie aan het denken om ook een videograaf in te huren? Ik zeg: zeker doen hoor!! Een mooie after movie van jullie trouwdag is onbetaalbaar en zeker de moeite waard. Laat dan van te voren even weten dat er ook een videograaf aanwezig zal zijn op jullie trouwdag. Zo kunnen de foto- en videograaf nog even contact hebben en ook meteen wat technische dingen bespreken. Wat ook goed is om rekening mee te houden als er zowel een foto als videograaf komt, is dat je waarschijnlijk meer tijd moet inplannen voor de bruidsshoot. Als er alleen een fotograaf komt is een uurtje tijd genoeg, maar een foto -en videograaf kunnen niet altijd tegelijkertijd beelden maken dus is het fijn als er meer tijd voor de shoot wordt vrijgemaakt.

TIP 3: a well fed photographer is a happy one
Laat van te voren altijd even weten of er rekening is gehouden met de fotograaf voor lunch en/of diner. Zijn er voor de lunch broodjes geregeld of wordt er verwacht dat de fotograaf zijn eigen snacks meeneemt. Bespreek even met de locatie waar het diner plaatsvindt of er ook een hoofdgerechtje voor de fotograaf gemaakt kan worden. Het is voor een fotograaf vaak een lange werkdag en hoe fitter de fotograaf, hoe beter de foto’s! Ow.. en reserveer ook altijd even een stukje bruidstaart. We love wedding cake 😉

TIP 4: plan een love shoot
Er is niets zo belangrijk dan het hebben van een goede klik met je trouwfotograaf. Deze persoon is de hele dag bij jullie en maakt deel uit van de meest persoonlijke en intieme momenten. Als je je niet op je gemak voelt zie je dat zeker terug in de foto’s. Ook is het goed als de fotograaf op kan gaan in de menigte, zodat jullie bijna vergeten dat hij of zij aanwezig is. Dan kan de fotograaf de spontane momenten vastleggen zonder dat jullie het door hebben. Altijd leuk om verrast te worden als jullie de foto’s krijgen! Dus een tip om elkaar alvast beter te leren kennen is: boek een love shoot. Zo kunnen jullie alvast wennen om voor de camera te staan en meteen ervaren dat het eigenlijk heel erg leuk is 🙂 En je kan de foto’s eventueel nog gebruiken voor de save-the-dates of voor de uitnodigingen. Op de trouwdag zelf zijn jullie dan helemaal relaxed tijdens de shoot en voelen jullie je helemaal op je gemak.

TIP 5: spreek jullie draaiboek goed door 
Zorg ervoor dat jullie trouwfotograaf een kopie heeft van het draaiboek. Het is belangrijk dat de fotograaf precies weet waar en wanneer hij of zij verwacht wordt. Ook kan de fotograaf jullie helpen om de tijd in de gaten te houden. Zo voorkom je dat er te weinig tijd overblijft voor de shoot bijvoorbeeld. Geef jullie fotograaf ook altijd even het telefoonnummer van jullie weddingplanner of ceremoniemeester. Mocht de fotograaf bijvoorbeeld een adres niet goed kunnen vinden dan hoeven jullie je daar niet mee bezig te houden. Het kan ook fijn zijn om het definitieve draaiboek nog even door te spreken met jullie trouwfotograaf. Doe dit een paar weken voor de bruiloft. Dan is de kans klein dat er nog dingen veranderen in jullie planning. Een weddingplanner op dit gebied zeker geen overbodige luxe!

 

CLOSE