MENU

Trouwen in het buitenland

Steeds meer bruidsparen kiezen ervoor om te trouwen in het buitenland. En als het ook jullie lang gekoesterde wens is dan zou ik er zeker voor gaan! Alleen is het organiseren van een bruiloft in het buitenland net even anders dan het plannen van een bruiloft in Nederland. Dit ontmoedigd veel stellen om hun droom achterna te gaan en dat is natuurlijk super jammer!! Daarom wilde ik graag deze blog schrijven om jullie een beetje op weg te helpen…

All hail the wedding planner

Als je gaat trouwen in Nederland is een wedding planner al geen overbodige luxe en als je gaat trouwen in het buitenland is het eigenlijk een must. Want je wil natuurlijk niet alleen een mooie trouwceremonie, maar ook mooie styling en bloemen. Zoek daarom een wedding planner of stylist die ervaring hebben met buitenlandse bruiloften. Er zijn ook een wedding planners die (gedeeltelijk) wonen in Frankrijk, Italië of Ibiza. Zij hebben een goed beeld van mooie locaties en locale leveranciers. Je kan natuurlijk ook zelf locaties gaan spotten! Leuk idee voor pre-honeymoon 😉

Leveranciers uit Nederland

Het is natuurlijk ook mogelijk om trouwleveranciers als een zelfstandig trouwambtenaar, foto- en videograaf en stylist mee te nemen vanuit Nederland. Het voordeel is dat je voor de bruiloft beter contact kan hebben over jullie wensen en je kan van te voren al een keertje kennis maken. Je wilt wel een leuke klik hebben met je trouwambtenaar en je wilt natuurlijk ook dat de stijl van foto- en/of video bij jullie past.

Quanta costa

Wat veel bruidsparen niet weten is dat een bruiloft in het buitenland niet perse heel veel duurder hoeft te zijn dan een bruiloft in eigen land. Als je in het buitenland gaat trouwen nodig je vaak minder mensen uit en geef je geen feest met 200 gasten. Dus voor stellen die graag een intieme bruiloft willen, is trouwen in het buitenland helemaal geschikt. Mocht je je toch schuldig voelen voor de mensen die helaas niet op jullie bruiloft kunnen zijn? Dan kan je altijd nog een feestje geven als jullie weer terug zijn in Nederland. En nog een voordeel.. Voor de honeymoon hoef je niet ver meer te reizen!

Afspraken met gasten

Spreek wel heel goed met je gasten af wat er wel en niet betaald wordt. Moeten ze bijvoorbeeld zelf het vliegticket en/of verblijf betalen of niet. Begin ook op tijd met plannen! Je gasten moeten waarschijnlijk vrij vragen van werk en misschien willen zij hun eigen vakantie er wel op aan passen. Het zou jammer zijn als iemand niet mee kan, omdat hij of zij moet werken.

Will you mary me

Niet is alle landen (ook niet binnen Europa) kan er legaal getrouwd worden. Je wilt natuurlijk wel dat jullie huwelijk rechtsgeldig is. Een oplossing zou kunnen zijn om in Nederland voor de wet te trouwen en in het buitenland een ceremonieel huwelijk te laten plaatsvinden. Een zelfstandige trouwambtenaar weet hier altijd mee over en kan jullie zeker verder helpen.

Hopelijk heb ik jullie met deze tips verder kunnen helpen in het verwezenlijken van jullie droom! Er komt net even iets meer kijken bij het plannen van een bruiloft in het buitenland, maar met de juiste professionals komt dat helemaal goed!!

De styling van deze prachtige settings is geheel bedacht en opgezet door
Simones-Styling

Leveranciers wintershoot:

Concept: Team met Liefde
Fotografie: Bureau Cocoon
Videografie: Stories to Tell
Styling: Simones Styling
Planning: Trouwbeleving
Trouwambtenaar: Tintelend Trouwen
Zang: Zangeres Kelly
Trouwjurk: Laura van Rooij Bruidscouture
Trouwpak: Jansen en Jansen
Bloemist: Judith Slagter Florals
Sieraden bruid: DRKS
Haar en Make-Up: The Bridal Artist / Urmila Singh
Taart: Sugarlips Cakes
Stationery: Modernekalligrafie
Ringen: Monique ’t Hoen Goudsmid & Ontwerper
Modellen: Dieuwertje & Bas

Leveranciers zomer shoot:

Concept: Team met Liefde
Fotografie: Bureau Cocoon
Videografie: Stories to Tell
Styling: Simones Styling
Planning: Trouwbeleving
Live muziek: Zangeres Kelly
Trouwambtenaar: Tintelend Trouwen
Trouwjurken: Wild at Heart Bridal
Schoenen bruidjes: TOMS
Bloemist: Joeke Verhoeven Floral Design
Haar en Make-Up: The Beautiful Bride Company
Bord en houten banner: We are Golden.
Stoelen: In Style Styling & Decoraties
Trouwringen en sieraden: Judigje edelsmid
Ringendoosje en aktemap: 1000en1 boeken en IMY webshop // De Bollen Meisjes
Ezels: Stichting de Ezelshoeve
Locatie: Goos Evenementen Organisatie in de Oude kerk te Dongen
Modellen: Lotte & Susan 

Willen jullie meer info over fotografie en trouwen in het buitenland? Neem dan contact op en vraag naar mijn digitale wedding guide!

CLOSE